Loading...
Symposia2019-11-20T13:19:37+00:00

Urban Social Exclusion Research

SUCCESVOL SYMPOSIUM G4-USER 14 MEI 2019

Het symposium was onderdeel van de tweedaagse conferentie Ending homelessness ’ op 13 & 14 mei 2019 en werd samen met de HvA en HvO Querido georganiseerd met het volgende programma:

Verslag-Workshops-symposium

Verder lezen

SYMPOSIUM 2014
THEMA: OGGZ IN TRANSITIE

Het gebruik van de resultaten van de Academische Werkplaats G4-USER ter verbetering van beleid en praktijk voor een veranderende OGGZ doelgroep.

De missie van de Academische Werkplaats G4-USER was en is het ontwikkelen van strategieën binnen de OGGZ voor vroegtijdige signalering en beïnvloeding van risico- en beschermende factoren voor gebrek aan zelfredzaamheid in de samenleving ter reductie van de sociale uitsluiting. Na 4 jaar is de kennis en infrastructuur goed ontwikkeld en zijn veel onderzoeken afgerond.

Het is daarom de moeite waard een indruk te krijgen van de meerwaarde van G4-USER voor beleidsontwikkeling en uitvoeringspraktijk; ‘Hoe beoordelen de OGGZ beleidsadviseurs de resultaten van monitoring en specifieke studies van de USER werkplaats en wat merken de medewerkers en de doelgroep hiervan’? Welke nieuwe strategieën zijn voor een veranderende OGGZ doelgroep van belang?

Symposium 13 oktober 2014 / OGGZ in transitie
Tijdens het symposium is het gebruik van de resultaten van de Academische Werkplaats G4-USER ter verbetering van beleid en praktijk en een veranderende OGGZ aan de orde gekomen.

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:
-Zelfredzaamheid-Matrix – Matty de Wit
-Dreigende huisuitzetting – Judith Wolf
-Woninglijken – Marcel Buster
-Extramuralisering GGZ – Wilma Swildens, Jan Theunissen
-Overview vanuit internationaal vergelijkend en bestuurskundig perspectief – Nienke Boesveldt
-Paneldiscussie – OGGZ in transitie o.a Judith Wolf (UMC St. Radboud), Rina Beers (Federatie opvang), Robert Giesberts (Wijkbedrijf Utrecht), Paul Stemerding (Altrecht).

Download PDF

SYMPOSIUM 2013

Op 17 oktober 2013 heeft G4-USER het symposium OGGZ onderzoek in praktijk georganiseerd.Op het symposium blikken we terug op de bereikte resultaten en kijken we vooruit naar de toekomst van OGGZ onderzoek in de praktijk. En stellen we de vraag: wie haakt aan? Het symposium is voor iedereen die zich sterk maakt voor de OGGZ (landelijk en G4) beleidsmakers en uitvoerders, betrokkenen vanuit de universiteiten, professionals en bestuurders.

De wethouders van de G4 gaan met elkaar in debat over het nut van onderzoek vor OGGZ bestuur, mede in het licht van de komende gemeenteraadverkiezingen.

SYMPOSIUM 2011

Op 10 juni 2011 vond het G4-USER Openingssymposium plaats in Utrecht. Hier werden het conceptueel kader, de eerste projecten en de monitor in ontwikkeling gepresenteerd door onderzoekers en epidemiologen van de G4 GGD-en en de betrokken universiteiten. Alle presentaties werden vervolgens door referenten uit beleid en praktijk van reflecties voorzien.

Een succesvolle bijeenkomst, door de inhoud van de presentaties en de reflecties daarop en de interactie met de zaal onder leiding van Marianne Donker. Ook succesvol vanwege de grote belangstelling voor het symposium en de brede vertegenwoordiging van relevante OGGZ partijen uit zowel de achterban van de G4 als vanuit de landelijke partijen waaronder het Ministerie van VWS, Veiligheid en Justitie, ZonMw, RIVM, CIZ, VNG, FO, GGD Nl, RVZ, diverse cliëntenorganisaties waaronder COMO G4, IGZ, Agis en vele anderen.