Urban Social Exclusion Research
home > mededelingen > SYMPOSIUM G4 USER 14 MEI 2019

SYMPOSIUM G4 USER 14 MEI 2019

Door Annelies van Loon

Symposium Kwetsbaarheid in de wijk, verbinding zorg en veiligheid

Welke actuele opgaves heeft de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) in relatie tot het wijkgerichte zorglandschap? Wat zijn de meest recente oplossingen en hoe worden die ervaren in de praktijk? Wat staat ons nog te doen, welke verbeteringen zijn nodig? Tijdens het symposium Kwetsbaarheid in de wijk komen thema’s aan bod rond de verbinding zorg en veiligheid voor kwetsbare burgers in de wijk en de stad. Het gaat onder andere om ‘Vroegsignalering ter preventie van crises’, ‘Naar een inclusieve samenleving’, ‘Openbare Geestelijke Gezondheidszorg in de wijk’ en ‘Dilemma’s van dakloosheid’.

Kom ook inspiratie opdoen tijdens dit symposium, georganiseerd door Academische Werkplaats G4 USER. Dit symposium is onderdeel van de tweedaags conferentie ‘Ending homelessness’ 13 & 14 mei 2019.

 

Wanneer: 14 mei 2019

Hoe laat: van 12.00 -17.00 uur

Waar: in de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam

Voor wie: politiek, beleid, onderzoek, praktijk, burgers en ervaringsdeskundigen

 

Het symposium wordt geopend door Bert van Alphen, wethouder Sociale zaken, Armoedebestrijding, Maatschappelijke opvang in Den Haag

Als keynotespeker verwelkomen wij Steve Coe  (CEO of Community Access, NY, USA). Hij vertelt ons over Communities for Crisis Intervention Teams: succesvolle wijkgerichte peer support interventies ter preventie van acute crisis, ontwikkeld in New York. Aansluitend kunt u deelnemen aan diverse workshops.

 

Programma en aanmelden voor het sympsium van G4 USER via het programma van Ending Homelessness

 

We zien u graag op 14 mei!