Urban Social Exclusion Research
Home > Mededelingen

G4-USER workshop, NCVGZ 2016 in De Doelen Rotterdam: Verwarde mensen op straat ontward.

Door Annelies van Loon

Op 7 april van 14.00 tot 15.15uur biedt de academische werkplaats G4-USER in samenwerking met het Trimbosinstituut de workshop (sessie 4.13) aan: Verwarde mensen op straat ontward; empirische analyses vanuit onderzoek en voorbeelden uit de praktijk en aanpak.

Er is sinds enige tijd veel aandacht voor een vermeende toename van 'verwarde personen' op straat. Opvallend is dat deze toename vooralsnog lastig is te duiden. Signalen die wijzen in de richting van een toename lijken bovendien vaak minder eenduidig dan wordt verondersteld, terwijl de impact op beeldvorming en de inzet van (nieuwe) maatregelen tegelijkertijd groot is.

Lees meer >>

Hoge hakken in de klei

Door Maria Jansen, Karin Burhenne, Mizzi Middelweerd

In het boekje “Hoge hakken in de klei. Verankering van de Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid in een ondernemende GGD” beschrijft Maria Jansen de ontwikkeling van de werkplaatsen tot nu toe. Die inspanningen blijken de moeite waard. Bovendien verdienen de investeringen zichzelf terug. De tekst wordt afgewisseld met ‘diamantjes’ waarin de elf academische werkplaatsen in schitterende onderzoeken en onderzoekjes laten zien wat er allemaal mogelijk is met praktijk gericht onderzoek. Ze laten ook zien dat het niet altijd eenvoudig is. 

 

 

Lees meer >>

Succesvol G4-USER Symposium: OGGZ in Transitie

Door Annelies van Loon

Op maandag 13 oktober 2014 vond het derde G4_USER symposium plaats, met de titel "OGGZ in transitie" .

Lees meer >>
  • 1
  • 2
  • 3