Urban Social Exclusion Research
Home > Symposium 2014

Symposium 2014

THEMA: OGGZ IN TRANSITIE

Het gebruik van de resultaten van de Academische Werkplaats G4-USER ter verbetering van beleid en praktijk voor een veranderende OGGZ doelgroep.

De missie van de Academische Werkplaats G4-USER was en is het ontwikkelen van strategieën binnen de OGGZ  voor vroegtijdige signalering en beïnvloeding van risico- en beschermende factoren voor gebrek aan zelfredzaamheid in de samenleving ter reductie van de sociale uitsluiting. Na 4 jaar is de kennis en infrastructuur goed ontwikkeld en zijn veel onderzoeken afgerond.

Het is daarom de moeite waard een indruk te krijgen van de meerwaarde van G4-USER voor beleidsontwikkeling en uitvoeringspraktijk; ‘Hoe beoordelen de OGGZ beleidsadviseurs de resultaten van monitoring en specifieke studies van de USER werkplaats en wat merken de medewerkers en de doelgroep hiervan’? Welke nieuwe strategieën zijn voor een veranderende OGGZ doelgroep van belang?

 

Symposium 13 oktober 2014 / OGGZ in transitie
Tijdens het symposium is het gebruik van de resultaten van de Academische Werkplaats G4-USER ter verbetering van beleid en praktijk en een veranderende OGGZ aan de orde gekomen.
 
De volgende onderwerpen kwamen aan bod:   
-Zelfredzaamheid-Matrix - Matty de Wit
-Dreigende huisuitzetting - Judith Wolf
-Woninglijken - Marcel Buster
-Extramuralisering GGZ - Wilma Swildens, Jan Theunissen
-Overview vanuit internationaal vergelijkend en bestuurskundig  perspectief - Nienke Boesveldt
-Paneldiscussie - OGGZ in transitie o.a Judith Wolf (UMC St. Radboud), Rina Beers (Federatie opvang), Robert Giesberts  (Wijkbedrijf Utrecht), Paul Stemerding (Altrecht).
 
 

DOWNLOAD PDF >>